Záleží nám na tom, co si myslíte. Pomozte nám zlepšovat naše služby a přidejte k tomuto výrobku vaši krátkou recenzi. Hodnocení produktu pomůže nejen nám, ale také dalším zákazníkům našeho obchodu.
Odšťavňovací hrnec
999 Kč
Vaše hodnocení
Hodnocení mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé
Odšťavňovací hrnec patří mezi nejlepší pomocníky pro letní sezónu. Umožňuje zpracovat ovoce a zeleninu do dokonalých a zdravých šťáv. Zbytky ovoce snadno využijete například pro výrobu džemu. Hrnec se dokonale hodí i pro zdravé vaření v páře. Je vhodný pro všechny typy varných spotřebičů, včetně indukčních. Hrnec se skládá ze tří hrncových dílů z velmi kvalitní nerezové a pevné oceli a poklice z tvrzeného, žáruvzdorného skla s otvorem pro únik páry. Ocel je odolná proti korozi, zajišťuje vynikající tepelnou vodivost a snadno se čistí. Celou sadu lze mýt v myčce.
Rozměry jednotlivých hrnců: parní hrnec s otvory 22 x 11,8 cm, prostřední hrnec s odtokovým kohoutkem 22 x 11,5 cm, spodní hrnec 20 x 11 cm. Objem 5 l.
Jak hrnec používat: Do spodního hrnce nalijte vodu do výšky cca 2 cm pod okraj. Na něj postavte prostřední hrnec s odtokem a jako poslední hrnec s otvory, do kterého vložíte umyté ovoce. Měkké ovoce, jako jsou jahody, maliny, borůvky nebo rybíz do hrnce vložte v celku. Tvrdé ovoce (jablka, hrušky apod.) nejprve pokrájejte na kousky menší než 3 cm. Ovoce posypte cukrem v množství 100 – 500 g. Přikryjte poklicí a ujistěte se, že je hadička u prostředního odtokového hrnce uzavřena. Takto připravenou soupravu umístěte na varný zdroj a pomalu přiveďte k varu. Ovoce začne pod vlivem páry a tepla uvolňovat šťávu, která otvory odteče do prostředního hrnce. Doba potřebná k získání šťávy se počítá od okamžiku, kdy voda začne ve spodním hrnci vřít a v horní nádobě vznikne pára. U měkkého ovoce (jahody, maliny) je to přibližně 20 – 30 minut. U polotvrdého ovoce (borůvka, černý rybíz) se jedná přibližně o 30 – 40 minut. Tvrdé ovoce (jablka, hrušky) vyžaduje čas 45 – 60 minut. Po zchladnutí vody ve spodním hrnci (cca 15 min) otevřete vypouštěcí kohout a šťávu pomocí hadičky odpusťte do sklenic. Ihned po naplnění by měly být uzavřeny, nejlépe otočnými uzávěry. Uzavřené sklenice vložte do hrnce s vodou a pasterizujte po dobu 30 minut (čas se počítá od doby varu). Pro získání kvalitní a trvanlivé šťávy je důležitá absolutní čistota ve všech krocích přípravy.
Čištění: K mytí všech částí používejte běžné prostředky k mytí nádobí. Vyhněte se ostrým kartáčům, houbám s drsným povrchem nebo práškům, které by mohly nádobí poškrábat.
Odšťavňovací hrnec
Pro výrobu ovocných a zeleninových šťáv
Ideální i pro zdravé vaření v páře
Tři díly + žáruvzdorná poklice
Kvalitní a pevná nerezová ocel s tloušťkou stěn 0,5 mm
Vynikající tepelná vodivost
Lze mýt v myčce, bez použití abrazivních prostředků
Parametry
Materiál
nerez
Barva produktu
nerez
Vlastnosti
vynikající tepelná vodivost, tři díly + žáruvzdorná poklice
Jiné
lze mýt v myčce, bez použití abrazivních prostředků
Typy kuchyňských pomůcek
Zavařování
Typy varných desek
všechny typy varných spotřebičů, včetně indukčních
Právě teď můžete využít naši krásnou akci. Ke každému dnešnímu nákupu získáte slevu 10 % na celou vaši objednávku. Stačí použít kód NAKUPHNED v košíku.